Naar homepageVoeg toe aan favorietenInloggen adverteerder

ADRESGEGEVENS

Fitness Factory
  
Adres:Marktstraat 3A
Postcode:9401 JE
Plaats:Assen
  
Telefoon:0592-312193
Fax:0592-317991
Website:http://www.fitness-factory.nl

INFORMATIE

Pilates is voor het lichaam wat meditatie is voor de ziel. De Pilates-methode bestaat als bewegingsleer al vanaf 1920 en was tot tien jaar geleden een goed bewaard geheim van professionele dansers. Bij Pilates draait alles om het powerhouse, de streek van de heupen tot aan de ribben. Hier wordt onze houding en onze mobiliteit bepaald. Met Pilates wordt de houding verbeterd en de probleemgebieden aangepakt. Het zorgt voor een beter lichaamsbewustzijn, een sterke en soepele wervelkolom, strakke buik- en rugspieren, een verbeterde circulatie en verhoogde stofwisseling. En niet te vergeten, Pilates is vooral leuk!

De oorspronkelijke Pilates-methode was nogal acrobatisch, maar is nu toegankelijk gemaakt voor het brede publiek door bewegingsdeskundige Debbie Jenner. Zij heeft ook aerobics geïntroduceerd in Nederland en beoefent sinds eind jaren tachtig Pilates. Haar aangepaste methodiek heet Ground Control-Pilates en is ook de vorm die in Breukelen gegeven wordt.

Pilates werkt vanuit de kern van het lichaam: het bekkengebied. Door het bewegen vanuit deze kern zorgt Pilates voor een optimale lichaamshouding en bewegingsvrijheid. De oefeningen zorgen voor meer controle in de meest instabiele delen van het lichaam en de bewuste ademhaling ondersteunt het geheel. Pilates isoleert geen spiergroepen, maar het gehele lichaam wordt bij iedere beweging betrokken. Het is fitness vanuit een ander perspectief.

De voordelen van Pilates:

Afhankelijk van de doelstelling en het persoonlijke programma kunnen de volgende veranderingen plaatsvinden:

*

Verhoogd lichaamsbewustzijn
*

Verbeterde lichaamshouding
*

Verbeterde bewegingstechniek
*

Sterke en soepele spieren
*

Sterke en soepele wervelkolom
*

Soepele gewrichten
*

Verbeterde circulatie, verhoogde stofwisseling en spijsvertering
*

Bekkenstabiliteit
*

Ontspanning (zowel lichamelijk als geestelijk) door licht geconcentreerde inspanning
*

Ademhaling
 

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Database & website © Concept Department / Pilatesstudios.nl